kedd, 19 január 2021 08:07

A Szapartak ellen kezdünk az Európa Kupában

Ma, magyar idő szerint 17 órától megkezdjük Európa Kupa szereplésünket. Első ellenfelünk a Szpartak Moszkva Vidnoje csapata lesz, és az előzetes esélylatolgatás alapján ez lehet a legfontosabb mérkőzés számunkra.

Az Európa Kupa hivatalos oldalán a mérkőzés kapcsán megtalálható, hogy a két csapat korábban már találkozott egymással, 2016 novemberében és decemberében. Nekünk az egy kimondottan sikeres évünk volt, első nemzetközi szereplésünk éve, amikor mindkét mérkőzésen legyőztük a moszkvaiakat.

Azóta persze játékoskeretünk teljesen átalakult, de ugyanez igaz riválisunkra is, akik a csoport legalacsonyabb átlagéletkorú csapatával érkeztek Hatayba. Mindössze 22 év az átlag, vagyis játékosaik 4 évvel ezelőtt még leginkább U18-as vagy U16-os játékosként láthatták azt a mérkőzést.

Fiatal csapattal találkozunk tehát, akik hozzánk hasonlóan pillanatnyilag a bajnoki tabella 8. helyén állnak 4 győzelemmel és 7 vereséggel. Bár a két bajnokság különböző, így ebből nem érdemes komoly következtetéseket levonni, talán annyi lehet érdekes, hogy mi 6-tal több mérkőzést játszottunk a szezon során.

Aktuális ellenfelünknél a legtöbbet pályán töltő játékosok közül Ksenia Levchenko és Daria Repnikova átlag 27-28 percet kap mérkőzésenként, Anastasia Komarova és Daria Ignatova pedig 24-25 percet. Levchenko 165 cm magas, 24 éves irányító, aki meccsenként 5,7 gólpasszt ad átlagban és kiemelkedően, 47%-os pontossággal dobja a triplákat. 14,4 pontot átlagol mérkőzésenként ebben a szezonban. A 20 éves, 180 centi magas Ignatova még nála is biztosabban, 53%-kal dobja a hármasokat, meccsenként 9,4 pontos átlaggal. Repnikova szintén 20 éves, ő 174 cm magas, meccsenként 10,5 pontot átlagol, 37%-os mezőnymutatóval, a 22 éves, 182 centis Komarova pedig 8,4 pontos átlaggal rendelkezik a szezonban, ő 39%-os pontossággal dob mezőnyből.

Ha csak ezeket a mutatókat nézzük, már ebből is látható, hogy aktuális ellenfelünk a kinti dobásokban jeleskedik, leginkább erre kell majd figyelnünk, ezt kell valahogy kivédekezni, és közben olyan jól játszani, mint például a legutóbbi mérkőzésünkön a Szekszárd ellen.

Aki követni szeretné a mérkőzés alakulását, nézheti majd az élő YouTube közvetítést itt az oldalunkon kicsit még lentebb a cikk alatt, vagy követheti a szöveges tudósítást is az Európa Kupa hivatalos oldalán: http://www.fiba.basketball/eurocupwomen/20-21/game/1510/Sparta-k-M-R--Vidnoje-VBW-CEKK-Cegled#|tab=play_by_play

 

Read 382 times Last modified on kedd, 19 január 2021 08:51

Media

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search