szerda, 17 március 2021 09:48

Következik az Európa Kupa nyolcaddöntő

A bajnokság alapszakasza lezárult, a héten ismét a nemzetközi kupák kerülnek célkeresztbe a női kosárlabdában. Csapatunk ma este, magyar idő szerint 6 órától játssza következő mérkőzését, ahol a tét a legjobb 8 közé kerülés.

Azt már a csoportmeccsek előtt is említettük, hogy ebben a sorozatban nincsenek könnyű ellenfelek, könnyű mérkőzések, sokan pedig már a csoportkörből való továbbjutásunkat is csodaként élték meg. Nos, ezúttal egy még nehezebb mérkőzés, egy még erősebb ellenfél vár csapatunkra, a korábbi években többször is Euroliga szereplő francia élcsapat, a Flammes Carolo lesz az ellenfelünk. Francia válogatottak mellett WNBA játékosok alkotják a keretüket, köztük a magyar nemzeti csapatban is számításba vett Yvonne Turner, akit soproni színekben többször is láttunk már ellenfélként.

Ma esti ellenfelünk, ha csak a statisztikát nézzük, nagyjából hasonló mutatókkal jutott tovább, mint min. 2 győzelem és 1 vereség, közel azonos dobószázalék, lepattanók és egyebek, de tisztában kell lennünk azzal, hogy egy lényegesen erősebb csoportban érték el mindezt. Nem véletlen, hogy a FIBA szakírója a 16 nyolcaddöntős csapat közül 4. helyre rangsorolta őket erősorrendjében, míg csapatunk csak a 15. helyre került nála. A mérkőzés esélyesei tehát nem mi vagyunk, de ezt pozitívan is megélhetjük, csakúgy, mint januárban a Hatay ellen. Az esélyesség terhe nem minket nyom majd, hanem ellenfelünket.

Feladni egyetlen meccset sem szoktunk, és bár tudjuk, hogy mélyebb, erősebb rotációval rendelkezik a Carolo, de a pályán 5-5 ellen zajlik majd a játék, és bizonyította már a CEKK idén, hogy egyetlen mérkőzésen bármi megtörténhet.

A buborékot Sepsiszentgyörgyön rendezik, a hazai csapa tegnap hosszabbításban jutott a legjobb nyolc közé, a mai napon pedig kicsit mi leszünk a hazai csapat, hiszen a törökországi buborékhoz képest, most nincsenek nyelvi problémáink. Ott nem igazán beszéltek angolul, most viszont szinte mindenki beszél magyarul.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik és az élő YouTube közvetítés akár itt oldalunkon is megnézhető lesz egy kicsivel lentebb.

 

Read 428 times

Media

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search