szerda, 20 január 2021 15:31

Fantasztikus győzelem a második meccsen

Nem volt sok időnk búslakodni a Szpartak ellen elveszített mérkőzés után, mert ma délután már újabb mérkőzés várt a csapatra, méghozzá a sztárjátékosokat felsorakoztató Hatay ellen.

Velünk ellentétben a hazai csapat sikerrel kezdte szereplését, magabiztos játékkal, 26 pontos különbséggel győzték le az Adana csapatát az első fordulóban. Bár 3 órával többet pihenhettek nálunk, bizonyára nekik is szokatlan volt, hogy 24 órán belül a második meccsükre készültek. Ebből a szempontból talán kicsit előnyben is voltunk, mert néhány héttel ezelőtt Sopronban mi már kipróbálhattuk, hogyan reagál a csapat egy ilyen helyzetre.

Az első pontokat mi írtuk fel a táblára, majd a következőket is, és a tegnapi meccsel ellentétben ma kimondottan jól, összeszedetten kezdtünk. Működött a védekezés és a támadás is. 7-0-val kezdtünk, majd az első negyed felénél 17-7-re vezettünk. A Hatay 20-9-nél időt kért és rendezték a sorokat, a negyed hajrájában egy pontra felzárkóztak, de végül ismét megráztuk magunkat és 27-21 állt a táblán 10 perc után.

A második negyed kemény, kiegyenlített játékkal folytatódott, amiben felzárkóztak a hazaiak, de a vezetést nem tudták átvenni, újra növeltük előnyünket, amit a félidőig sikerült is megőrizni, 43-38-ra vezettünk.

A harmadik negyed elején 43-42-re visszajött a Hatay, de ahogy az első félidőben, úgy most is válaszolni tudtunk erre a felzárkózási kísérletre. A különbség 3-6 pont között váltakozott, amikor is 3 perccel a negyed vége előtt újabb rohamot indított a hazai csapat és ismét felkapaszkodtak egy pontra. Mi pedig továbbra sem akartuk elengedni a vezetést, a lányok koncentráltan és jól védekeztek, küzdöttek. Ennek köszönhetően az utolsó negyedre 61-53-as vezetésről fordulhattunk.

A negyedik negyed első két percében mindössze egyetlen sikeres török büntetőt láthattunk. Ekkor a meccset élőben követő szurkolók talán már számolgattak is, hogy ha továbbra is csak 1-1 ponttal csökkenne az előny kétpercenként, akkor is maradna belőle a végére, de nem ez volt a forgatókönyv. 67-61-nél került hozzánk legközelebb török házigazdánk, de utána az utolsó hat percben azonban nem forgott veszélyben a sikerünk. 71-61-nél érte elértük a 10 pontos vezetést, majd végül taktikusan, nem kapkodva, 85-66-ra megnyertük a meccset. Csapatunk a tegnapi mérkőzéssel ellentétben ma jó ritmusban, önbizalommal telve, nyugodtan, magabiztosan játszott és esélyt sem adtunk a csoport favoritjának.

Bár még otthon, az indulás előtt azt terveztük, hogy szerda este két mérkőzés után egy győzelemmel állva várjuk a pénteki utolsó meccset, és legyen esélyünk a továbbjutást kiharcolni, ezt nem pont így terveztük. De így is jó. Vagy talán így még jobb. Holnap pedig jöhet a megérdemelt pihenőnap. Szép volt lányok!

VBW CEKK Cegléd - Hatay 85-66 (27-21, 16-17, 18-15, 24-13)

Európa Kupa 2. forduló Antakya

Cegléd: Gorjanácz 13/9, Moore 30, Ortiz 10, Sotiriou 17/6, McBryde 10/6. Csere: Kobolák 5/3, Ruják.

Hatay: Canada 8, Prince 14/3, Yavas 10/6, Siyahdemir 8/6, Ndour 17/3. Csere: Yaya 3/3, Basaran 6  

 

Read 513 times Last modified on csütörtök, 21 január 2021 12:44

Media

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search