hétfő, 10 augusztus 2020 12:07

Körvonalazódik az Európa-kupa mezőnye

Jövő hétfőn már sorsolnak az Európa-kupára, bár a FIBA hivatalos testülete majd szeptember 1-én ül össze, és dönt a járvány-helyzet alapján a sorozatok lebonyolításának módjáról, időpontjairól.

Azt azonban már tudni lehet, hogy 33 csapat adta le nevezését az Európa-kupára, és a mezőny az Euroliga selejtező két vesztesével egészül ki. Így összesen 35-ös lesz a létszám.

A csoportok kialakításához továbbra is két részre osztják Európát 1-es és 2-es konferenciára, amit leginkább keleti és nyugati konferenciaként emleget a köznyelv. Változás azonban az előző évekhez képest, hogy a magyar csapatok visszakerültek az 1-es (keleti) konferenciába, így a korábbi francia, spanyol ellenfeleket biztosan elkerüljük. Az ide sorolt 15-csapathoz csatlakozik majd az Aluinvent DVTK - Izmit Belediyespor Euroliga selejtező vesztese, és ez a 16 csapat kerül a csoportokba.

A 2-es konferenciában több csapat van, így ott 6 csapatnak selejtezőt kell játszani a csoportkörért.

Az Euroliga selejtezőjéből érkező csapat mellett orosz, török, lengyel, cseh, svéd, izraeli és ukrán ellenfelünk lehet, nem megfeledkezve a Szekszárdról és a Győrről.

A sorsolási kalapokat még nem ismerve, ezek a csapatok alkotják majd az 1-es konferencia csoportkörének mezőnyét:

Aluinvent DVTK vagy Izmit Belediyespor (török), Szpartak Moszkva (orosz), MBA Moszkva (orosz), Ormanspor Genclik (török), Bellona Kayseri Basketbol (török), Birevim Elazig il Özel Idare (török), Büyükeshir Beledyesi Adana (török), Hatay BB (török), Atomerőmű KSC Szekszárd, UNI Győr, Gorzow (lengyel), KP Brno (cseh), A3 Basket Umea (svéd), Neve David Ramla (izraeli), BC Prometey (ukrán) és természetesen a CEKK.

Read 584 times Last modified on szerda, 12 augusztus 2020 08:57

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search