csütörtök, 26 november 2020 10:50

Győztes visszatérés

Több mint egy hónap szünet után játszott újra mérkőzést csapatunk, ráadásul az utolsó lejátszott mérkőzésünkhöz hasonlóan most is idegenben és Budapesten. Akkor a Csatát sikerült legyőznünk, most pedig a BEAC várt ránk.

A mérkőzés előtt kicsit izgultunk, mert gyakorlatilag újrakezdődött számunkra a bajnokság és az első meccseken mindig igaz, hogy bármi megtörténhet. Szerencsére azonban a lányokon nem látszódott a kihagyás, ellentmondást nem tűrően kezdték el a mérkőzést és az első negyed végén már megnyugtatónak érezhettük előnyünket, hiszen 32-16-ra vezettünk 10 percnyi játék után.

A második negyedben kicsit ugyan csökkent a lendület, de továbbra is magabiztosan játszottunk és újabb 10 ponttal növeltük az előnyt. A félidőben 53-27-re vezettünk, így nyugodtan mehettünk az öltözőbe.

Talán túlságosan is megnyugodtak a lányok, vagy éppen elkezdett kijönni a korábbi hetek mini-alapozásának fáradtsága, de a harmadik negyed elején nagyon beragadtunk és a hazaiak sorban szerezték a kosarakat, lépésről lépésre zárkóztak vissza. Eljött tehát az első meccseken gyakran előforduló hullámvölgy, de szerencsére a jó kezdés itt kifizetődött, mert elég nagy volt az előnyünk, így mire a kezdeti kapkodásból, pontatlan játékból magunkhoz tértünk, még mindig 10 pont feletti volt az előnyünk. Végül ebben a játékrészben az előző negyed 10 pontnyi előnyét visszavette a BEAC.

69-53-ra vezettünk az utolsó negyed kezdetén, a fehér mezes hazaiak pedig ismét egy hajrát nyitottak, azonban a CEKK játékosok nem hagyták magukat és nem engedték ki kezükből a győzelmet, végül 86-69-re nyertünk. Ezzel sikeresen vettük az újbóli rajtot a bajnokságban és győzelemmel hangoltunk a decemberi maratonra. Az év utolsó hónapjában ugyanis a jelenlegi menetrend szerint 8 bajnoki mérkőzés vár majd a lányokra, akik remélhetőleg mérkőzésről mérkőzésre játszanak majd egyre jobban, csakúgy, mint októberben a szezon elején.

ELTE-BEAC ÚJBUDA–VBW CEKK CEGLÉD 69–86 (16–32, 11–21, 26–16, 16–17)

Gabányi-sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V: Tóth C., Söjtöry, Rózsavölgyi

BEAC: Small 8/3, Czank 2, BOROS J. 12, MÉRÉSZ B. 10, SMITH 23/9. Csere: Koch 7/6, Dusanics 7, Zsámár. Edző: Balogh Judit

CEGLÉD: ORTIZ 12/6, Révész L. 3, SOTIRIOU 13/6, Kobolák 4, MOORE 25. Csere: Szirony 9/3, Ruják N. 4, MCBRYDE 16/9, Bozóki, Viszmeg. Edző: Kostas Keramidas

Az eredmény alakulása. 4. perc: 7–12. 8. p.: 10–25. 13. p.: 18–37. 17. p.: 26–44. 23. p.: 41–53. 27. p.: 47–59. 34. p.: 55–76. 38. p.: 68–82

Edzői értékelések

Balogh Judit: – Minden kezdet nehéz, ez most igaz az újrakezdésre meg a mérkőzéskezdésre is. Az, hogy minden végzet is nehéz-e, majd kiderül. Nyilván mindenki győzni szeretne, csak nem mindenki tud győzni. Nyilvánvalóan vannak különbségek a csapatok között, ebben benne van a bravúr, de azért a gigabravúr egy ilyen meccsben nincs benne.

Kostas Keramidas: – Harmincöt napja nem játszottunk, hosszú ideig voltunk karanténban, sérültjeink is voltak. Tartottunk ettől a találkozótól, éppen ezért azt mondtam a játékosaimnak, hogy az elejét nagyon nyomjuk meg. Kellett is, mert a második félidőben három hibát is elkövettünk. A nagy előny megnyugtatott minket, a BEAC minden triplát, amit elengedett, bedobott, mi pedig láthatóan fáradtunk az edzés- és meccshiány miatt. Szerencsére újra rátaláltunk a ritmusra, és könnyedén nyertünk.

Read 289 times Last modified on csütörtök, 26 november 2020 11:16

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search