szombat, 03 október 2020 07:50

Győzelemmel kezdtük a bajnokságot

Szombaton este 217 nap után ismét bajnoki mérkőzést játszottunk. Az első fordulóban a Zalaegerszeg csapata ellen avathattuk fel ideiglenes hazai pályánkat, a monori sportcsarnokot.

Mindkét csapat alaposan átalakult, új edzői stábok, sok új játékos, de a korábbi évekkel ellentétben a papírforma ezúttal egyértelműen ceglédi győzelmet jelzett a két csapat összecsapására. Ennek tudatában léptek pályára a lányok, akik mindvégig magabiztosan, eredményesen játszottak.

7-6-os állásig volt szoros az eredmény, majd elléptünk az ellenféltől és az első negyed végén már 31-14 állt az eredményjelzőn. A folytatásban sem lassítottunk, egészen a második negyed közepéig, amikortól kicsit lazult a védekezés és a kék mezes vendégek tisztán dobhatták a triplákat, amikkel éltek is és visszább zárkóztak.

A félidőben 54-38-ra vezettünk és szinte minden játékosunk szerzett már pontot eddigre. Jó százalékkal dobtunk és kihasználva magassági fölényünket a lepattanókért folyó csatákat is eredményesen tudtuk megvívni.

A harmadik negyedre ismét rendeztük védekezésünket, aminek eredményeként már a 30 pontos különbséget is elértük, 83-48-as állásról vágtunk neki az utolsó játékrésznek.

A záró negyedben már ismét lazult a védekezés, tartottuk az különbséget, végül 22-19-re a vendégek nyerték ezt a negyedet, de ez a végeredmény szempontjából nem igazán számított, hiszen 102-70-es eredménnyel zárult a találkozó.

Katerina Sotiriou (21 pont, 11 lepattanó), Mariona Ortiz (20 pont, lepattanó) és Tinara Moore (18 pont, 8 lepattanó) hármasa kiemelkedően teljesített és a többiekre sem lehetett panasz, mindenki kivette a részét a győzelemmel, aminek túl sokáig persze nem örülhetünk, mert szerdán már újabb mérkőzés vár a csapatra.

VBW CEKK CEGLÉD – ZTE NKK 102–70 (31–14, 23–24, 29–10, 19–22)

V: Mészáros, Balogh Gy., Lengyel

CEGLÉD: ORTIZ 20/3, Révész L. 9/3, SOTIRIOU 21/6, McBryde 5/3, Kobolák 2. Csere: MOORE 18, Böröndy D. 6, Gorjanácz, Szirony 10/6, Bozóki 4, Kuttor 2, Viszmeg 5/3. Edző: Kostas Keramidas

ZTE: DZOMBETA 21/6, Mányoki 11/6, Dömötör, Szabó P. 10, TUCHSCHERER 20/9. Csere: Chroméj 1, Kulcsár 2, Úr 5/3, Horváth Fruzsina, Horváth Fanni. Edző: Ambrus Péter

Edzői értékelés:

Kostas Keramidas: – Hét hónap telt el tétmérkőzés nélkül, így érthető, hogy kicsit idegesen, kapkodva kezdtünk, de utána megnyugodtunk és megfelelően összpontosítottunk a feladatunkra. Ekkor már tudtunk figyelni azokra a variációkra, amiket gyakoroltunk. Elégedett vagyok a csapatommal.

Ambrus Péter: – Úgy gondolom, azt játszottuk, amit kértem a csapattól, de voltak olyan alapvető hibák, amiket orvosolnunk kell. A papírforma érvényesült. Meccsről meccsre szeretnénk javulni, az élcsapatok ellen tisztesen helytállni, a hozzánk hasonló képességű csapatok ellen akarunk majd pontokat gyűjteni. 

 

Read 263 times Last modified on péntek, 09 október 2020 13:35

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search