péntek, 02 október 2020 16:01

A Zalaegerszeget fogadjuk a nyitányon

Október 3-án elkezdődik számunkra is a bajnokság. Hosszú idő után ismét tétmérkőzésen lép pályára csapatunk. Tavasszal, mikor váratlanul megállt a bajnokság, többen azt mondták, hogy semmi sem lesz már ugyanaz, mint előtte, és a mi esetünkben részben igazuk is volt.

Nem Cegléden a Gál József Sportcsarnokban kezdjük az új szezont, hanem Monoron a Városi Sportcsarnokban, hiszen új csarnokunk még most épül, az eddigi otthonunkat, a ceglédi sportcsarnokot pedig a napokban kezdik majd bontani, átépíteni. A hazai pálya tehát más lesz.

De más a szakmai stábunk is, hiszen új vezetőedzővel, másodedzővel és fizioterapeutával vágunk neki a szezonnak.

A játékoskeret egy része is kicserélődött. Távozott Licskai Zsófia, Király Andrea, Kristina Higgins és abbahagyta a játékot Ketia Swanier. Érkezett viszont a helyükre Kuttor Enikő, Dominique McBryde, Tinara Moore, Mariona Ortiz. Úgy volt, hogy érkezik Nagy Dorci is, be is jelentettük, de végül mégsem lett a játékosunk, visszatért viszont Ceglédre korábbi játékosunk Bozóki Bettina. Ebből látható, hogy a keret nagyjából fele maradt, másik fele megújult.

Ha viszont van még olyan csapat a bajnokságban, ahol nagy változások voltak, az pont első ellenfelünk, a Zalaegerszeg. Nekik a csarnokuk nem változott, de náluk is új az edzői stáb és a keretükben még nálunk is több az új érkező. Aki követi a kosárlabdát, tudja, hogy nehéz helyzetben volt a ZTE, végül mégis elindulnak a bajnokságban, ennek tudható be a nagy változás náluk. Néhány helyi fiatal maradt a csapatban, hozzájuk érkezett pár tapasztalt hazai kosaras, például Szabó Petra, vagy a korábban nálunk is megforduló Mányoki Judit, tehetséges fiatalok, valamint egy bosnyák válogatott irányító és egy fiatal kanadai center.

Saját bevallásuk szerint indén a zalaiak kevésbé magasra tették a lécet a célkitűzésnél, mint a korábbi években, ennek ellenére egy bajnokság nyitófordulójában senki sem mehet biztosra. Tudják ezt edzőink is, akik a lehetőségekhez mérten igyekeztek mindent összegyűjteni ellenfelünkről és felkészülni a mérkőzésen várható forgatókönyvekre. Ahogy vezetőedzőnk a mérkőzést beharangozó Facebook videónkban megfogalmazta, az első mérkőzésen mindig érik meglepetések az embert, és kell B valamint C terv is, hogy lehessen változtatni, ha a helyzet azt kívánja.

Bízunk benne, hogy hosszú idő után a lányok élvezetes és eredményes mérkőzést játszanak majd, amivel megszerzik első győzelmünket a bajnokságban. Mert az elsődleges cél minden mérkőzésen a győzelem.

Hajrá CEKK!

 

Read 296 times Last modified on péntek, 09 október 2020 13:35

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search