hétfő, 31 május 2021 06:22

Szabó Flóra nálunk folytatja pályafutását

Két évnyi külföldi szereplés után Ceglédre tér vissza az MTK korábbi csapatkapitánya Szabó Flóra. Az utolsó NB1-es szezonjában meccsenként 12,55 pontot, 5,77 lepattanót, 1 szerzett labdát és 18,23-as VAL indexet átlagoló játékost kérdeztük a hazatérésről, a Franciaországban szerzett tapasztalatokról és a jövőről:

Az elmúlt két szezont, vagyis gyakorlatilag a COVID által nehezített szezonokat Franciaországban töltötted, majd most visszatérsz a magyar bajnokságba. Sokat kellett gondolkodni, hogy meghozd ezt a döntést? Mi szólt a CEKK ajánlata mellett?

- Nem volt egyszerű döntés, hiszen a csonka szezonok ellenére is nagyon jó tapasztalat volt ez a két év, szerettem kint lenni. A hazatérésben valamilyen szinten a COVID helyzet is közrejátszott, a Cegléd mellett pedig sok minden szólt. Például tetszett, hogy egy jó közösségű, ambiciózus játékosokból álló csapat kialakításán dolgoznak, akikkel akár komolyabb célkitűzéseket is meg lehet valósítani. Néhány játékossal már korábban is játszottam együtt, ami szintén megerősített a döntésben.

Mennyire követted a hazai bajnokságot ebben a két szezonban? Kicsit kívülről nézve milyennek látod a hazai első osztályt?

- Igyekeztem azért követni az eredményeket, valamint tartottam a kapcsolatot is az itthoniakkal, próbáltam informálódni. Voltak meglepő eredmények, mind pozitív, mind negatív irányban, de összességében úgy látom, hogy szépen fejlődik a bajnokság és erősödik a mezőny. 

Mik azok a francia bajnokságban szerzett tapasztalatok, amiket szerinted hasznosítani tudsz majd immár CEKK játékosként?

- Kint sokkal fizikálisabb a játék, főleg a palánk alatt, valamint ebben a két évben, sikerült nem csak a gyűrű közelében érvényesülnöm, hanem távolabbról is. Remélem tudom majd ezeket kamatoztatni és a csapat javára fordítani. 

Egyénileg mit vársz az előttünk álló bajnoki idénytől?

- Azt hogy az adott helyzetben a lehetőségeinknek megfelelő maximumot tudjuk kihozni magunkból, edzésen és meccsen is, valamint hogy úgy tudjunk lemenni a pályáról, hogy mi mindent megtettünk és így meneteljünk együtt a kitűzött cél felé. Azt is, hogy sikerüljön egy hatodik játékost is a pályára hozni a szurkolók személyében, illetve nagyon remélem, hogy a COVID nem fog közbeszólni.

Read 514 times

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search