szerda, 09 június 2021 06:10

A szövetség közzétette a versenykiírást

Az MKOSZ közzétette a Nõi NB I. A Csoport következő szezonra vonatkozó versenykiírását. A csapatok és szurkolók számára legfontosabb változást már korábban kommunikálta a szövetség: a bajnokság minden mérkőzésének minden szakaszában minimálisan két hazai nevelésű játékosnak a pályán kell tartózkodnia. Vagyis már nemcsak az alapszakaszban, hanem valamennyi mérkőzésen életben lesz az a szabály, hogy egyszerre maximum 3 nem hazai nevelésű játékos lehet a pályán egy csapatban.

Az egyéb fontos részletek változatlanok maradnak, az alapszakaszban a 12 csapat oda-visszavágó alapon 22 mérkőzést játszik. A rájátszásba az első nyolc kerül majd és a Play-off során a negyeddöntők és az elődöntők az egyik fél második győzelméig tartanak, míg a döntő továbbra is az egyik fél harmadik sikeréig tart. A play-out-ban az alapszakasz 9-12. helyezett csapatai körmérkőzéses rendszerben játszanak, oda-visszavágó alapon. A csapatok az Alapszakaszban elért összes eredményüket viszik tovább a play-out-ba. A bajnokság utolsó helyezett csapata kiesik.

A jegyzőkönyvben maximum négy nem hazai nevelésű játékos szerepelhet és közülük maximum két olyan játékos lehet, aki a FIBA európai hatáskörén kívül eső országból érkezett, vagyis egy csapatban egy mérkőzésen maximum 2 nem európai légiós és összesen maximum 4 légiós szerepelhet, még akkor is, ha esetleg a csapat keretében több légiós áll rendelkezésre. Az Alapszakasz minden mérkőzésén az első félidő teljes időtartamában továbbra is kötelező egy hazai nevelésű 2001. január 1-én vagy utána született játékosnak (U20-as szabály) a pályán tartózkodni.

Idei keretünk kialakítása természetesen már ezeknek a szabályoknak a figyelembevételével zajlik. Terveink szerint hamarosan a még hiányzó nevekkel is kiegészíthetjük a névsort.

Read 402 times

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search