csütörtök, 08 október 2020 07:52

Szoros vereség Miskolcon

Szerdán este Miskolcon a DVTK vendégeként léptek pályára a lányok, akik a sikeres szezonkezdet után egy jó folytatásban reménykedtek. Ennek szellemében kezdték a mérkőzést és vezettünk 5-0-ra, majd 12-5-re is, végül az első játékrész végére felzárkóztak a hazaiak és 17-16-os ceglédi előnnyel zárult az első 10 perc.

A második negyed elején nem sok esélyünk volt jól kezdeni, mert az első néhány támadásunknál, még el se kezdtük a figuránkat, mikor támadóhiba miatt elvették tőlünk a labdát és a hazaiak köszönték a lehetőséget, éltek is vele, elkezdtek ellépni tőlünk. Az érdekesen megítélt helyzetek pedig folytatódtak, de a lányok nem adták fel, mentek előre és tették a dolgukat. Ennek ellenére 19-11-re nyerte a negyedet a DVTK, így a félidőben már ők vezettek.

A második félidőben folytattuk a harcos, küzdelmes játékot és folyamatosan faragtuk hátrányunkat, de mikor már közel kerülhettünk volna a hazaiakhoz, mindig történt valami, amivel megint eltávolodtunk egy kicsit. Ennek ellenére megnyertük a harmadik negyedet is, majd a negyedikben és töretlenül mentünk előre.

A 33. percben kipontozódott Mariona Ortiz, majd a 34. percben Böröndy Dominika is, de ez sem törte meg a csapatot, akik lépésről lépésre közeledtek a miskolciakhoz. Olyannyira közeledtünk, hogy az utolsó percekben beértük őket és Katerina Sotiriou triplájával egyenlítettünk. Ekkor azonban hiába védekeztünk jól, az ellenfél büntetőkből mindig előnyhöz jutott. Mégis, az utolsó másodpercig versenyben voltunk a győzelemért és ha a legvégén nem 3,4 másodpercünk marad, hanem 5-6, talán a győzelem is meglett volna.

Nagyot küzdöttek a lányok és a mutatott játék és koncentráció alapján nem érdemeltünk vereséget. Amit pedig a helyszínre ellátogató szurkolóink közül többen sérelmeztek, egyrészt üzenik a miskolci bemondónak, hogy bár valamikor Révész Boróka volt a játékosunk és a DVTK őt is szerette volna leigazolni, de jelenleg a testvére Luca a játékosunk, akit illett volna a saját nevén konferálni és nem végig a Győrben játszó testvérének a nevén. Másrészről pedig finoman szólva sem esett jól a galérián helyet foglaló ceglédieknek, hogy egykori játékosunk, a CEKK-kel sikereket elérő, egykori ceglédi közönségkedvenc Medgyessy Dóra a mérkőzés vége felé egy sikeres büntetője után felnézett a ceglédiekre és látványosan bemutatott nekik. Nem volt egy sportszerű és szép cselekedet, és sajnos ez is megtorlatlan maradt, pedig már láttunk olyat, hogy valaki azért kényszerült kihagyni a bajnoki döntő egyik mérkőzését, mert az ellenfél szurkolóinak látványosan puszit dobott...

Aluinvent DVTK – VBW CEKK Cegléd 71–69 (16–17, 19–11, 21–22, 15–19)

Miskolc, 400 néző. V: Tőzsér, Pozsonyi, Györfy R.

DVTK: Medgyessy 15/3, Aho 3/3, Pusztai 7, Vitola 13, Kiss A. 8 Csere: Montai-Vukov 12/9, Kányási 3, Mokango 10, Tóth F., Frindt. Edző: Földi Attila

CEGLÉD: ORTIZ 15/9, RÉVÉSZ L. 2, SZIRONY, McBRYDE 7, KOBOLÁK. Csere: SOTIRIOU 25/9, BOZÓKI 8/3, MOORE 7, KUTTOR, BÖRÖNDY D. 5, VISZMEG. Edző: Kostas Keramidas

Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–5. 7. p.: 5–12. 9. p.: 11–17. 14. p.: 27–18. 17. p.: 33–23. 23. p.: 44–31. 29. p.: 50–46. 33. p.: 58–54. 36. p.: 61–58. 39. p.: 66–66

Kipontozódott: Ortiz (33. p.), Böröndy D. (34. p.)

Edzői nyilatkozatok

Földi Attila: – Nehéz mérkőzésre számítottam, és így is alakult. Amennyiben türelmesebben kosarazunk, akkor a végén nem kellett volna izgulnunk. Mivel új csapatunk van, sok a holtpont a játékunkban. Az erőltetett menetben az a fontos, hogy megszereztük második győzelmünket. 

Kostas Keramidas: Ez egy nagyon szoros és jó mérkőzés volt. A csapatunk lényegében egy új csapat, új edzőkkel és játékosokkal, akik különböző kosárlabda filozófiával érkeztek. Próbálom mindenkinek átadni az elképzeléseimet, filozófiámat. Egész idő alatt keményen dolgoztunk az edzéseken, de sajnos a vírushelyzet miatt nem tudtunk úgy felkészülési meccseket játszani, ahogy szerettük volna, így még mindig dolgoznunk kell azon, hogy a csapat összecsiszolódjon, megtaláljuk a megfelelő kémiát. A mai mérkőzésen küzdöttünk. Nekem az egyik mottóm: Küzdeni egészen a legvégéig. Nem biztos, hogy mindenki a legjobb formában volt, de valamennyi játékosom küzdött végig. És itt van valami, amit szeretnék elmondani. Nem tudom, lehet hogy ez probléma, de el kell mondanom, hogy a hazai csapat 33 büntetőt dobott, mi csak 15-öt. Én nem gondolom, hogy mi ennyire rossz csapat lennénk és ennyire sokat szabálytalankodnánk. Nem tudom ez hogy történhetett. Véleményem szerint valamilyen varázslatos, mágikus módon nekünk minden érintésünk szabálytalan volt, a másik félnek pedig nem. Többek között ezért is az utolsó 6-7 percet irányító nélkül kellett lejátszanunk. Katerina a válogatottban palánk alatt játszik a 4-es poszton, de mivel a kinti posztokra már csak kevésbé tapasztalt fiataljaink voltak, így neki kellett megoldani ezt a feladatot. Ez nem szerepelt a terveinkben. Ennek ellenére küzdöttünk, megvolt a tervünk a mérkőzésre, a lányok próbálták követni ezt a tervet. Még mindig van időnk, hogy tovább dolgozzunk és kijavítsuk a hibáinkat.

 

 

Read 271 times Last modified on péntek, 09 október 2020 13:37

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search