péntek, 29 szeptember 2023 07:51

A Pécs csapata érkezik a bajnoki nyitányra

Szombaton este elrajtol a Tippmix Női NB1 A bajnokság. Pályára lépnek a megújult, átalakult csapatok és megkezdődik a pontvadászat. Amiben más lesz ez a bajnokság, az az ellenfelek és így a mérkőzések száma. hiszen az eddigi 12 helyett ebben a szezonban csak 10 csapat vesz részt a küzdelmekben. Nem találkozunk a Csatával és a PINKK-kel ebben a szezonban.

Több csapatnál is nagy átalakulások voltak, meghatározó magyar játékosok próbálják ki magukat külföldön, vannak helyek, ahol új csapatot építenek, máshol csak minimális változások voltak.

Szombati ellenfelünknek nem csak a neve változott (immár NKA Universitas Pécs), hanem jelentősen átalakult keretük is. Többek között távoztak a légiósaik és a két talán legfontosabb magyar játékosuk, Kiss Virág és Wentzel Nóra. Persze ettől még továbbra is egy erős csapatuk lesz, ha nem még erősebb, mert látható, hogy tudatosan építették fel megújuló keretüket. Próbáltak minél biztosabbra menni, nem máshol keletkezett statisztikák és highlihts videók alapján válogatták össze az új játékosokat, hanem szinte valamennyi érkezőjük szerepelt és bizonyított már a magyar bajnokságban. Ismerik a viszonyokat, a mezőnyt, a játékvezetői felfogást, a szakmai stábnak pedig alapos információik voltak róluk.

Érkezett hozzájuk Miskolcról Kiss Angi, Győrből Weninger Virág és Peyton Williams, a Vasastól Nadija Smailbegovic és a korábbi szekszárdi játékos Sydney Wallace is náluk folytatja. Hozzájuk jött még a horvát válogatott Matea Tadic, és maradtak az akadémiáról felkerült tehetséges fiatalok.

Összességében tehát minden posztra van két jó játékosuk, nem is csoda, hogy a bajnokságban a legjobb 4-be szeretnének kerülni és az Európa Kupára is nagyon készülnek. Nem lesz tehát könnyű dolga csapatunknak.

Ha pedig már szóba hoztuk a csapatunkat, szurkolóink, követőink nyáron láthatták, miként alakult át keretünk, de ezt is összefoglaljuk így az első bajnoki előtt.

Az előző szezon csapatából maradt Cegléden csapatkapitányunk Szerelem-Kobolák Cintia, valamint Szirony Dorina, Viszmeg Míra, Rakita Lili és Horváth Bogi. Hozzájuk érkezett a PINKK-ből Kovács Kitti és Vincze Niki, a BKG-ból Andi Hanna, a Csatából Barnai Judit és Czank Timi, a Rátgéber Akadémiáról Nagy Réka és amerikai tanulmányait befejezve nálunk mutatkozik majd be az élvonalban Farkas Petra is.

A fenti listából látható, hogy ezúttal  légiósok nélkül kezdjük el a szezont, több lehetőséget adva fiatal magyar játékosoknak. Ami nehezíti vezetőedzőnk Lo Elhadji Malick dolgát, hogy rotációnk két fontos játékosa Kovács Kitti és Szirony Dorina a héten az U23-as 3x3 válogatott tagjaként a világbajnokságon szerepel, így rájuk nem számíthatunk az első mérkőzésen.

Az esélyesség terhe nem minket nyom, így bízunk benne, hogy a lányok felszabadultan, egy jó mérkőzést játszanak majd a pécsiek ellen.

Várunk minden szurkolót Albertirsán 18 órakor. Hajár CEKK!

 

Read 176 times

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search