péntek, 23 szeptember 2022 11:41

Lezárul a felkészülés és indul a bajnokság

A mai nappal lezárul a felkészülés, holnap pedig elrajtol a bajnokság, így itt az ideje, hogy áttekintsük, összefoglaljuk a nyári eseményeket, illetve kicsit előre tekintsünk a ránk váró feladatokra.

A keret változásait korábban már bejelentettük, de sajnálatosan további változásra volt szükség. Kezdjük az elején! Maradt csapatunk játékosa Szerelem-Kobolák Cintia, Szirony Dorina, Szabó Petra, Laufer Gabi, Viszmeg Míra és Rakita Lili. Új érkezőként számoltunk be az U20-as Horváth Bogiról, aki a PINKK csapatától érkezett hozzánk, valamint bejelentettük, hogy érkezik a szlovák Ruzomberok csapatából a horvát válogatott center Patricia Bura, illetve a szerb válogatott bedobó Teodora Turudic.

Két tengerentúli érkezőt is bejelentettünk, közülük az irányító, Kiana Williams, aki 2 éve bajnoki címig vezette a Stanford csapatát, majd bemutatkozott a WNBA-ben is, már szeptember eleje óta csapatunkkal készül, ám sajnos a másik kiválasztottunk, Leaonna Odom nyáron edzés közben komolyabb sérülést szenvedett, így ő már el sem tudott jönni hozzánk. Nem volt könnyű helyzetben a vezetőség, hiszen az utolsó pillanatokban már nehéz pótolni egy-egy játékost, végül a kanadai Samantha Cooper személyében sikerült megtalálni azt az erőcsatárt, aki segítségünkre lehet a szezonban.

Tavalyhoz képest az edzői stáb is változott, visszatért Kostas Keramidas vezetőedző, akinek munkáját ebben a szezonban a korábban férfi csapatok mellett Jászberényben dolgozó Lo Elhadji Malick segíti majd másodedzőként.

Az új szezon eleje komoly kihívást jelent számunkra, nemcsak a már korábban említett játékoscsere miatt, hanem azért is, mert szerb válogatott játékosunk az egész nyarat a VB-re készülő válogatottal dolgozta végig, ki is utazott a válogatottal Ausztráliába, végül azonban nem került be a 12-es benevezett keretbe. Így talán minket érint legrosszabbul ez a világbajnokság, hiszen van egy játékosunk, aki ugyan nem lép pályára a VB-n, mégis csak az esemény után csatlakozik majd hozzánk, így vele az első 3-4 mérkőzésen még nem számolhatunk.

A már említett első 3-4 forduló pedig nem lesz egyszerű, hiszen most gyakorlatilag egy hét leforgása alatt megmérkőzünk a Győrrel, a Szekszárddal és a Sopronnal, majd a negyedik fordulóban a PEAC-hoz látogatunk...

Ami a holnap esti mérkőzést illeti, egy a korábbi évekhez képest is még erősebb győri csapat érkezik majd hozzánk, akiknél a kispadon újra összeállt az egykori ceglédi edzőpáros Cziczás László és Földi Attila, és a játékoskeretük is erősebbnek tűnik a tavalyinál. Ezt jól példázza, hogy a felkészülés során egy szoros Sopron elleni vereséget követően legyőzték a bajnoki és Euroliga címvédő csapatot, majd a Szekszárdot és a DVTK-t legyőzve megnyerték a Sió Kupát. Talán nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a papírforma alapján nem mi vagyunk az esélyesek, de bízunk benne, hogy a kilátogató nézők egy jó mérkőzést látnak majd, ahol azért szeretnénk majd meglepni a vendégeket. Aki még emlékszik Kostas Keramidas korábbi ceglédi időszakára, tudhatja, hogy számára és csapata számára nincs előre lefutott mérkőzés. Ahogy ő szokta mondani, nincs a világon olyan kosárlabdaedző, aki ne akarna nyerni.

A mérkőzés holnap, azaz szombaton 18 órakor kezdődik Albertirsán a Városi Sportcsarnokban.

Hajrá CEKK!

 

Read 206 times

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search