Print this page
szerda, 17 március 2021 09:48

Következik az Európa Kupa nyolcaddöntő

A bajnokság alapszakasza lezárult, a héten ismét a nemzetközi kupák kerülnek célkeresztbe a női kosárlabdában. Csapatunk ma este, magyar idő szerint 6 órától játssza következő mérkőzését, ahol a tét a legjobb 8 közé kerülés.

Azt már a csoportmeccsek előtt is említettük, hogy ebben a sorozatban nincsenek könnyű ellenfelek, könnyű mérkőzések, sokan pedig már a csoportkörből való továbbjutásunkat is csodaként élték meg. Nos, ezúttal egy még nehezebb mérkőzés, egy még erősebb ellenfél vár csapatunkra, a korábbi években többször is Euroliga szereplő francia élcsapat, a Flammes Carolo lesz az ellenfelünk. Francia válogatottak mellett WNBA játékosok alkotják a keretüket, köztük a magyar nemzeti csapatban is számításba vett Yvonne Turner, akit soproni színekben többször is láttunk már ellenfélként.

Ma esti ellenfelünk, ha csak a statisztikát nézzük, nagyjából hasonló mutatókkal jutott tovább, mint min. 2 győzelem és 1 vereség, közel azonos dobószázalék, lepattanók és egyebek, de tisztában kell lennünk azzal, hogy egy lényegesen erősebb csoportban érték el mindezt. Nem véletlen, hogy a FIBA szakírója a 16 nyolcaddöntős csapat közül 4. helyre rangsorolta őket erősorrendjében, míg csapatunk csak a 15. helyre került nála. A mérkőzés esélyesei tehát nem mi vagyunk, de ezt pozitívan is megélhetjük, csakúgy, mint januárban a Hatay ellen. Az esélyesség terhe nem minket nyom majd, hanem ellenfelünket.

Feladni egyetlen meccset sem szoktunk, és bár tudjuk, hogy mélyebb, erősebb rotációval rendelkezik a Carolo, de a pályán 5-5 ellen zajlik majd a játék, és bizonyította már a CEKK idén, hogy egyetlen mérkőzésen bármi megtörténhet.

A buborékot Sepsiszentgyörgyön rendezik, a hazai csapa tegnap hosszabbításban jutott a legjobb nyolc közé, a mai napon pedig kicsit mi leszünk a hazai csapat, hiszen a törökországi buborékhoz képest, most nincsenek nyelvi problémáink. Ott nem igazán beszéltek angolul, most viszont szinte mindenki beszél magyarul.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik és az élő YouTube közvetítés akár itt oldalunkon is megnézhető lesz egy kicsivel lentebb.

 

Read 430 times

Related items

Media