Print this page
péntek, 02 október 2020 16:01

A Zalaegerszeget fogadjuk a nyitányon

Október 3-án elkezdődik számunkra is a bajnokság. Hosszú idő után ismét tétmérkőzésen lép pályára csapatunk. Tavasszal, mikor váratlanul megállt a bajnokság, többen azt mondták, hogy semmi sem lesz már ugyanaz, mint előtte, és a mi esetünkben részben igazuk is volt.

Nem Cegléden a Gál József Sportcsarnokban kezdjük az új szezont, hanem Monoron a Városi Sportcsarnokban, hiszen új csarnokunk még most épül, az eddigi otthonunkat, a ceglédi sportcsarnokot pedig a napokban kezdik majd bontani, átépíteni. A hazai pálya tehát más lesz.

De más a szakmai stábunk is, hiszen új vezetőedzővel, másodedzővel és fizioterapeutával vágunk neki a szezonnak.

A játékoskeret egy része is kicserélődött. Távozott Licskai Zsófia, Király Andrea, Kristina Higgins és abbahagyta a játékot Ketia Swanier. Érkezett viszont a helyükre Kuttor Enikő, Dominique McBryde, Tinara Moore, Mariona Ortiz. Úgy volt, hogy érkezik Nagy Dorci is, be is jelentettük, de végül mégsem lett a játékosunk, visszatért viszont Ceglédre korábbi játékosunk Bozóki Bettina. Ebből látható, hogy a keret nagyjából fele maradt, másik fele megújult.

Ha viszont van még olyan csapat a bajnokságban, ahol nagy változások voltak, az pont első ellenfelünk, a Zalaegerszeg. Nekik a csarnokuk nem változott, de náluk is új az edzői stáb és a keretükben még nálunk is több az új érkező. Aki követi a kosárlabdát, tudja, hogy nehéz helyzetben volt a ZTE, végül mégis elindulnak a bajnokságban, ennek tudható be a nagy változás náluk. Néhány helyi fiatal maradt a csapatban, hozzájuk érkezett pár tapasztalt hazai kosaras, például Szabó Petra, vagy a korábban nálunk is megforduló Mányoki Judit, tehetséges fiatalok, valamint egy bosnyák válogatott irányító és egy fiatal kanadai center.

Saját bevallásuk szerint indén a zalaiak kevésbé magasra tették a lécet a célkitűzésnél, mint a korábbi években, ennek ellenére egy bajnokság nyitófordulójában senki sem mehet biztosra. Tudják ezt edzőink is, akik a lehetőségekhez mérten igyekeztek mindent összegyűjteni ellenfelünkről és felkészülni a mérkőzésen várható forgatókönyvekre. Ahogy vezetőedzőnk a mérkőzést beharangozó Facebook videónkban megfogalmazta, az első mérkőzésen mindig érik meglepetések az embert, és kell B valamint C terv is, hogy lehessen változtatni, ha a helyzet azt kívánja.

Bízunk benne, hogy hosszú idő után a lányok élvezetes és eredményes mérkőzést játszanak majd, amivel megszerzik első győzelmünket a bajnokságban. Mert az elsődleges cél minden mérkőzésen a győzelem.

Hajrá CEKK!

 

Read 301 times Last modified on péntek, 09 október 2020 13:35

Related items