Print this page
péntek, 23 szeptember 2022 11:41

Lezárul a felkészülés és indul a bajnokság

A mai nappal lezárul a felkészülés, holnap pedig elrajtol a bajnokság, így itt az ideje, hogy áttekintsük, összefoglaljuk a nyári eseményeket, illetve kicsit előre tekintsünk a ránk váró feladatokra.

A keret változásait korábban már bejelentettük, de sajnálatosan további változásra volt szükség. Kezdjük az elején! Maradt csapatunk játékosa Szerelem-Kobolák Cintia, Szirony Dorina, Szabó Petra, Laufer Gabi, Viszmeg Míra és Rakita Lili. Új érkezőként számoltunk be az U20-as Horváth Bogiról, aki a PINKK csapatától érkezett hozzánk, valamint bejelentettük, hogy érkezik a szlovák Ruzomberok csapatából a horvát válogatott center Patricia Bura, illetve a szerb válogatott bedobó Teodora Turudic.

Két tengerentúli érkezőt is bejelentettünk, közülük az irányító, Kiana Williams, aki 2 éve bajnoki címig vezette a Stanford csapatát, majd bemutatkozott a WNBA-ben is, már szeptember eleje óta csapatunkkal készül, ám sajnos a másik kiválasztottunk, Leaonna Odom nyáron edzés közben komolyabb sérülést szenvedett, így ő már el sem tudott jönni hozzánk. Nem volt könnyű helyzetben a vezetőség, hiszen az utolsó pillanatokban már nehéz pótolni egy-egy játékost, végül a kanadai Samantha Cooper személyében sikerült megtalálni azt az erőcsatárt, aki segítségünkre lehet a szezonban.

Tavalyhoz képest az edzői stáb is változott, visszatért Kostas Keramidas vezetőedző, akinek munkáját ebben a szezonban a korábban férfi csapatok mellett Jászberényben dolgozó Lo Elhadji Malick segíti majd másodedzőként.

Az új szezon eleje komoly kihívást jelent számunkra, nemcsak a már korábban említett játékoscsere miatt, hanem azért is, mert szerb válogatott játékosunk az egész nyarat a VB-re készülő válogatottal dolgozta végig, ki is utazott a válogatottal Ausztráliába, végül azonban nem került be a 12-es benevezett keretbe. Így talán minket érint legrosszabbul ez a világbajnokság, hiszen van egy játékosunk, aki ugyan nem lép pályára a VB-n, mégis csak az esemény után csatlakozik majd hozzánk, így vele az első 3-4 mérkőzésen még nem számolhatunk.

A már említett első 3-4 forduló pedig nem lesz egyszerű, hiszen most gyakorlatilag egy hét leforgása alatt megmérkőzünk a Győrrel, a Szekszárddal és a Sopronnal, majd a negyedik fordulóban a PEAC-hoz látogatunk...

Ami a holnap esti mérkőzést illeti, egy a korábbi évekhez képest is még erősebb győri csapat érkezik majd hozzánk, akiknél a kispadon újra összeállt az egykori ceglédi edzőpáros Cziczás László és Földi Attila, és a játékoskeretük is erősebbnek tűnik a tavalyinál. Ezt jól példázza, hogy a felkészülés során egy szoros Sopron elleni vereséget követően legyőzték a bajnoki és Euroliga címvédő csapatot, majd a Szekszárdot és a DVTK-t legyőzve megnyerték a Sió Kupát. Talán nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a papírforma alapján nem mi vagyunk az esélyesek, de bízunk benne, hogy a kilátogató nézők egy jó mérkőzést látnak majd, ahol azért szeretnénk majd meglepni a vendégeket. Aki még emlékszik Kostas Keramidas korábbi ceglédi időszakára, tudhatja, hogy számára és csapata számára nincs előre lefutott mérkőzés. Ahogy ő szokta mondani, nincs a világon olyan kosárlabdaedző, aki ne akarna nyerni.

A mérkőzés holnap, azaz szombaton 18 órakor kezdődik Albertirsán a Városi Sportcsarnokban.

Hajrá CEKK!

 

Read 210 times

Related items