kedd, 03 augusztus 2021 15:28

Szezon előtti gondolatok

Közeledik a 2021-2022-es szezon kezdete. Mielőtt a csapat megkezdi az alapozást, Filipowicz Kristófot a CEKK elnökét kérdeztük.

Kezdjük rögtön a ránk váró szezonnal és a csapat változásaival, mert az már a korábbi hírek alapján is látható, hogy az előző évad sikeresnek semmiképp sem mondható szereplése után komoly változások zajlottak nyáron.

Valóban nem szerepelt úgy a csapat legutóbb, ahogyan azt előzetesen vártuk, ennek pedig természetesen lettek következményei is. Az elmúlt három szezonban az azt megelőző sikeres időszakhoz képest más irányba indultunk el, tapasztalt, külföldi edzőkkel. Idény nyáron viszont úgy döntöttünk, hogy visszatérünk a korábbi irányhoz és fiatal, tehetséges hazai edzőt bízunk meg a csapat vezetésével. Bízom benne, hogy Hegedűs Péter vezetésével sikerül visszatalálni a korábbi sikeres útra.

Az edzőválasztás mellett mintha a keret is máshogy alakult volna ki.

A tavalyi csapatból valóban csak a csapatkapitány Kobolák Cintia, valamint két U20-as fiatal, Szirony Dorina és Viszmeg Míra marad Cegléden. Melléjük próbáltunk egy a korábbinál erősebb, harcosabb és reményeim szerint egyenletesebb teljesítményt nyújtó magyar magot összeállítani. Egyrészt olyan játékosok térnek vissza, akik korábban már játszottak Cegléden, tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük. Visszatér Katona Szidónia és Szabó Dóra is, és érkeznek olyan játékosok, akik már máshol megmutatták, hogy jó játékosok. Reméljük, hogy jól választottunk és valóban egy jó csapatot, jó közösséget alkotnak, ami elengedhetetlen lesz, ha sikereket szeretnénk elérni. Szabó Petra, Szabó Fanni és Szabó Flóra is bizonyított már az első osztályban, ahogy Laufer Gabriellát is láthattuk már a BEAC-ban. A még csak U18-as Rakita Lili pedig korosztályának az egyik legtehetségesebb játékosa, jelenleg is éppen az egy évvel idősebbek világbajnokságára készül a válogatottal.

Gondolom azért idén is lesznek légiósok…

Igen, bár ezt a szezont három külföldi játékossal kezdjük majd el. A rutinos, WNBA-t is megjárt amerikai centert nem kell bemutatni szurkolóinknak, hiszen Vicki Baugh korábban már játszott Cegléden. Mellette két fiatalabb külföldi érkezik, az amerikai Lauren Manis valamint a csehek tehetséges, a tengeren túlról Európába visszatérő játékosa, Petra Holesinska. Mindketten jól szerepeltek az amerikai egyetemi bajnokságban, amit az is bizonyít, hogy egyiküket draftolták a WNBA-be, másikuk pedig ugyan a drafton nem került kiválasztásra, de a szezon előtti edzőtábort végig dolgozta a profikkal az utolsó keretszűkítésig.

Edző és csapat tehát van, viszont adódik a kérdés, hogy hol fognak játszani?

Az előző idényben „albérletben” kellett játszanunk és az volt a terv, hogy a nyárra elkészülő új csarnokunkban kezdjük majd az újabb idényt. Sajnos azonban a kivitelező nem készült el a munkálatokkal, így a következő szezont is ideiglenes hazai pályán kell elkezdenünk. Nem tudjuk még, hogy pontosan meddig, de Albertirsán a néhány éve átadott csarnokban fogunk edzeni és játszani addig, amíg el nem készül a CEKK csarnok. Persze bízunk benne, hogy ez minél előbb megtörténik és végre saját tető alatt készülhetünk és játszhatunk.

Ha már a csúszás kellemetlenségei szóba kerültek, egy másik kellemetlen témát is felvetnék. Az elmúlt években a ceglédi női kosárlabdacsapattal kapcsolatban több negatív hír napvilágot látott a játékosok kifizetésével, illetve szerződésükkel kapcsolatban. Ezeket pedig néhányan azóta is előszeretettel emlegetik kommentekben, közösségi oldalakon. Mi a helyzet ezekkel az ügyekkel? Azóta rendeződtek?

Sajnálatos módon a klub hírnevét néhány játékos valótlan állításokkal megpróbálta besározni. Például Nagy-Bujdosó Nóra eljárást kezdeményezett a Gerje Sport Kft. ellen, azt állítva, hogy bujtatott szerződéssel került foglalkoztatásra, ezen kívül különféle médiafelületeken - tévében, rádióban újságokban - rossz hírnevünket keltette. Gondolom, erre vonatkozott a kérdés, így akkor ezúton is tájékoztatok mindenkit, hogy a pert első fokon (azaz még nem jogerősen) megnyerte a Gerje Sport Kft., Nagy-Bujdosó Nóra állításainak az első fokú bíróság nem adott helyt.

Read 462 times Last modified on csütörtök, 05 augusztus 2021 16:28

The Joomla! name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. LTheme.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Designed by LTheme.com - Powered by Joomla!

Copyright © 2013 LTheme.com. All rights reserved. Many features demonstrated on this website are available only in template.

All stock photos used on this template demo site are only for demo purposes and not included in the template package.

Search