Fantasztikus küzdés, megérdemelt győzelem

PEAC-PÉCS – VBW CEKK CEGLÉD 78–82 (25–26, 12–21, 21–20, 20–15)

Mindkét csapat nagyon készült erre a mérkőzésre, hiszen ezen a párharcon múlik, sikeres, vagy sikertelen szezont zárnak. A hazaiak pályaelőnyből bukták el a ZTE elleni negyeddöntőt, és az alapszakasz 4. hely után náluk mindenképpen csalódás lenne, ha nem tudnának a legjobb hat közé jutni, és bár nálunk nagy volt a szezon elején a mozgás, és sok nehézséget kellett leküzdeni a szezon során, a korábbi évekhez képest mi sem lennénk maradéktalanul boldogok egy 7-8. hellyel
Az első percekben úgy tűnt, hogy a hazaiak alaposan felkészültek a mérkőzésre és semmit sem akarnak a véletlenre bízni. 3 perc után Peter Jankovic már időt is kért, hiszen elérte a 10 pontot a hazai előny. Az időkérést követően feltárkóztunk, de ekkor a pécsiek kértek időt és rendezték soraikat. Végül egy pontgazdag első negyed végén sikerlt újra elkapni a fonalat és bár csak egyetlen ponttal, de mi vezettünk.
A második negyedbeb folytatódott a koncentrált, türelmes ceglédi játék, aminek során mindenki alárendelte magát a csapatnak és fokozatosan tudtunk ellépni a többször is hibázó pécsiektől, a nagy szünetre már 10 pontos előnnyel mehettünk.
A harmadik játékrészt is koncentráltan kezdtük és nem engedtük közelebb a hazaiakat, akik a 10 perc alatt mindössze egyetlen pontot tudtak faragni hátrányukból. Nemúgy az utolsó negyedben, amikor az első percekben kicsit mintha váltzott volna a játékvezetői felfogás. Az addig alig szabálytalankodó játékosainkra 3 perc alatt befújták az 5 hibát, míg a másik oldalon jó 5 percet kellett várni az elsőre. Meg is látszott mindez a táblán, hiszen a 34. percre elfogyott az előnyünk, dntetlenre zárkózott a PEAC. Innentől kezdve szorosan alakult a végjáték, de szerencsére mindig volt valaki csapatunkban, aki magára vállalta a felelősséget és újra előnybe hozta a CEKK-et. Az utolsó perc elején 78-78 volt az állás. Ekkor Vicky Baugh vállalta magára, hogy húzza a csapatot, ismét 2 pontos előnybe hozta csapatunkat, majd egy elhibázott pécsi dobás után leszedte a lepattanót, és kiharcolt egy szabálytalanságot, végül pedig mindkét büntetőt értékesítve 4 pontra növelte előnyünket.
8,6 másodperc volt még hátra ekkor. A hazai időkérés után elsőre blokkoltuk az oldalról bedobott labdát, majd másodszorra ugyan sikerült eljuttatni a játékszert a kiszemelt hazai játékosnak, a triplakísérlet sikertelen volt, a lepattanót meg tudtuk szerezni és az utolsó másodperceket már csak passzolgatással töltöttük, így meg tudtuk nyerni a párharc első meccsét.
Folytatás pénteken 17 órától Cegléden, ahol részünkről a párharc lezárása, a PEAC oldaláról pedig a meccsben maradás lesz a tét.

PEAC-PÉCS – VBW CEKK CEGLÉD 78–82 (25–26, 12–21, 21–20, 20–15)

Pécs, 500 néző. V: Söjtöry, Tóth C., Nyilas
PÉCS: Vanloo 8/6, Wentzel, SIMON ZS. 14, TETEMONDOVÁ 18/12, IMOVBIOH 21. Csere: Brewer 9, Gémes-Sarok 8, Ruják, Tenyér. Edző: Meszlényi Róbert
CEGLÉD: SWANIER 14/6, POPOVICS 22/6, GORJANÁCZ 11/6, BAUGH 20, Hamilton-Carter 10. Csere: Kobolák 2, Révész B., Böröndy 3/3. Edző: Peter Jankovic
Az eredmény alakulása. 3. perc: 14–4. 7. p.: 20–13. 12. p.: 25–29. 16. p.: 31–33. 19. p.: 34–42. 22. p.: 41–50. 29. p.: 56–65. 34. p.: 71–71. 38. p.: 75–77

Edzői nyilatkozat:
Meszlényi Róbert: – Az elején egy hullámvölgy miatt az ellenfél tízpontos előnyt szerzett, amelyből nehezen kapaszkodtunk vissza. A második félidőben aztán már inkább azt játszottuk a pályán, amit megbeszéltünk. A hibáink viszont nem fértek bele, sajnos könnyű dobásokat is elrontottunk.
Peter Jankovic: – Küzdelmes mérkőzésen mindkét csapatnak volt esélye a győzelemre. Nem biztos, hogy a jobbik, inkább a szerencsésebbik fél nyert. Ennek ellenére nálunk senki sem dőlhet hátra a második találkozó előtt.



TÁMOGATÓINK