Még sok volt a hiba a játékunkban

Wisla CanPack Krakow - VBW CEKK Cegléd 86-47 (24-11, 19-12, 21-16, 22-8)

A hagyományos Margo Dydek emléktorna első napján az Euroliga október eleji selejtezőjére készülő Wisla CanPack Krakow ellen mutatkozott be megújult csapatunk. Mivel Cziczás Lászlóval gyakorlatilag a kezdő ötösünk is Miskolcra távozott, így Peter Jankovic nincs könnyű helyzetben, hiszen szinte a nulláról kell új csapatot építenie.
Ennek ismeretében nem is a számszerű eredmény volt az elsődleges a csapat első felkészülési mérkőzésén, hanem hogy a stáb minden játékost megnézhessen erős ellenfél ellen, és kiderüljenek a hibák, pontatlanságok, amiket a folytatásban lehetőleg még a tétmeccsek előtt sikerül majd kijavítani.
Az előzetes várakozásnak megfelelően a lengyel csapat már az összecsapás elején magához ragadta a kezdeményezést és könyrtelenül kihasználva valamennyi hibánkat folyamatosan növelte előnyét. Ennek ellenére hasznos volt a mérkőzés, hiszen mindenki számára megmutatkoztak a hibák, és láthatóvá váltak azok a pozitívumok is, amikre a jövőben építeni lehet. Holnap pedig újabb mérkőzés következik, az Artego Bydgoszcz csapata ellen.


Wisla CanPack Krakow - VBW CEKK Cegléd 86-47 (24-11, 19-12, 21-16, 22-8)

VBW CEKK Cegléd: Sverrisdottir 15/6, Swanier 2, Kobolák 6, Lee 6, Révész B. 7 Csere: Gorjanácz 5/3, Maksimovic, Filipowicz, Vasas 2, Király, Böröndy 4, Révész L.

Peter Jankovic: Ez volt az első meccsünk, először játszott együtt a csapat, így számítottam rá, hogy lesznek hibáink. Sajnos azonban nagyon sokat hibáztunk. Nem tudom miért, de nem igazán játszották a lányok a védekezésünket, támadásban pedig olyan dolgokat csináltunk, ami nem az, amit játszani akarunk.
Persze voltak azért pozitívumok is, de még nagyon sokat kell dolgoznunk. El lehet veszíteni egy-egy mérkőzést, de nem mindegy, hogy hogyan veszítünk…

TÁMOGATÓINK