Sorsoltak az Európa-Kupában

Nehéz csoportba kerültünk, spanyol és francia ellenfelekkel

Ma délelőtt Münchenben megtartották a női Európa-Kupa 2017/18-as szezonjának sorsolását és csoportbeosztását. A tavaly még keletre sorolt magyar csapatok ezúttal nyugatra kerültek, a CEKK pedig a nagyon erős G csoportba került, ahonnan első ránézésre nagyon nagy bravúr lenne a továbbjutás.
Kik lesznek az ellenfeleink? Két csapat spanyol bajnokságból, valamint az a francia csapat, ahová Maja Skoric igazolt.

A spanyol kosárlabda erősségét senkinek sem kell bemutatni, idén nyáron magabiztos játékkal nyerték az Európa Bajnokságot. Ellenfelünk lesz majd a tavaly szintén Európa-Kupa 8 közé jutott Spar Citylift Girona, akik a csoportjukat veretlenül nyerték meg, végül a legjobb 8 között egy török csapat állította meg őket. A nagyon erős spanyol bajnokságban második helyen végeztek a Barcelona melletti hölgyek.
A spanyol második mellett a harmadik helyezett is ebbe a csoportba került, és a Bilbao melletti baszk Gernika KESB csapata semmivel sem tűnik könnyebb ellenfélnek. Első pillantásra nem túl nagy, de fanatikus szurkolókkal zsúfolt csarnokukban valószínőleg pokoli hangulat várja majd lányainkat.
Végül, de nem utolsó sorban riválisunk lesz a Maja Skoricot leigazoló francia Basket Landes. A spanyol Gernikaval ellentétben a Pireneusok francia oldalán szereplő nagy hagyományokkal rendelkező csapat az előző szezonban nem tudott az elvárásoknak megfelelően teljesíteni. Az Európa-Kupában nem tudtak továbbjutni csoportjukból, és a bajnokságban csak az 5. helyre futottak be az alapszakasz végén, és a rájátszásban sem tudtak az elődöntőbe kerülni. Az új idénynek éppen ezért új edzővel és átalakított kerettel vágnak majd neki. Természetesen ez sem lesz egyszerű mérkőzés, elég ha csak arra gondolunk, hogy a spanyolok az EB döntőben a franciákat győzték le...

Edzői gyorsértékelés
Cziczás László: Három európai topcsapattal mérkőzünk majd, vagyis nagyon nehéz csoportba kerültünk, ennek ellenére már nagyon várjuk, hogy ilyen magas játékerőt képviselő csapatokkal játszhassunk. Megtisztelő, hogy ilyen komoly múlttal rendelkező, jó nevű, top játékosokat foglalkoztató élcsapatokat hozhatunk el Ceglédre.



TÁMOGATÓINK