Egy hajszálon múlt az újabb siker

PEAC-PÉCS – VBW CEKK CEGLÉD 82-76 (9-14, 21-14, 25-22, 12-17, 15-9)

Megkezdődtek a bajnoki rájátszás küzdelmei, ahol csapatunk az alapszakaszban előttünk végző PEAC-Pécs csapatával küzd az elődöntőbe jutásért.
Az első mérkőzést a hétvégi Magyar Kupa helyszínén, a pécsi csarnokban játszottuk, ahol szinte megismétlődött a kupa elődöntő. A végén vezettünk 2 ponttal, majd egyenlített a Pécs. Volt még hátra 2,8 másodperc, ismét sikerült eldobni a labdát, de ezúttal lejött a gyűrűről a labda, így hosszabbítás következett, ahol a hazai csapat fülénk tudott kerekedni.
Folytatás hétfőn, immár hazai pályán, ahol nyernünk kell, ha meccsben akarunk maradni, hiszen a párharc valamelyik csapat második győzelméig tart.

PEAC-PÉCS – VBW CEKK CEGLÉD 82-76 (9-14, 21-14, 25-22, 12-17, 15-9)
Pécs, 500 néző. V: Földházi, Tőzsér, dr. Mészáros
PEAC-PÉCS: Mandic 14/6, Raksányi 20/6, Kuster 24, Juhász 16, Siksniute. Csere: Zele, Licskai 8, Szücs R. Edző: Boris Maljkovic
CEGLÉD: Medgyessy 15/6, Katona 12, Serbán 4, Skoric 12, Nagy-Bujdosó 16. Csere: Ruttner 7/3, Maksimovic 10, Kányási. Edző: Cziczás László
Kipontozódott: Siksniute 35. perc, Serbán 38. perc, Licskai 41. perc, Ruttner 42. perc
Értékelés
Boris Maljkovic: Örülök, hogy nyertünk, várhatóan nagyon izgalmas párharc lesz ez még. A mi rotációnkból nagyon hiányzik Fűrész Dia és Zele Dorina sem volt teljesen egészséges. De minden játékosom, aki pályára lépett, le a kalappal a hozzáállása, harcossága miatt. Csak így lehet továbbmenni.
Cziczás László: Ma a pécsiek voltak egy kicsit szerencsésebbek, a hosszabbításban egyértelműen feléjük billent a mérleg nyelve, így megérdemelten nyertek, ahogy a kupahétvégén Skoric az utolsó másodpercben betalált, most kimaradt a kulcs büntető, ami ha bemegy, mi örülhetnénk. De „ha” nincs a sportban, bármelyik csapat nyerhetett volna. Egy célunk maradt, hogy vissza tudjunk jönni egy harmadik meccsre ide Pécsre. Maksimovic gyakorlatilag ma jött, másfél hónapos, sérülés miatti kihagyás után. Mezt húzott és beállt játszani. Nagy gratuláció neki a harcosságáért, küzdőszelleméért. A Pécs nagyon komoly csapat jó rotációval, minden esélyük megvan a 2-0-ra, de nekünk is az 1-2-re.



TÁMOGATÓINK