Print this page
péntek, 22 január 2021 07:30

Ha ma nyerünk, továbbjutunk

A képlet tulajdonképpen ilyen egyszerű. Nem kell számolgatnunk, mindegy milyen különbséggel, ha ma magyar idő szerint 17 órától legyőzzük az Adana csapatát, akkor továbbjutunk. Ebben pedig nagyon nagy szerepe van a kiváló szerdai játéknak és az ott elért eredményeket.

Mivel a szurkoló alapból mindig számolgat, mik az esélyek, hogy alakul a csapat sorsa, így segítünk eligazodni a lehetőségek között. Az utolsó forduló előtt a Szpartaknak 2 győzelme van, nekünk és a Hatay-nak 1-1. Ha a 14 órakor kezdődő Szpartak - Hatay meccset az oroszok nyerik, akkor a helyzet egyszerű, a Szpartak 3 győzelemmel csoportelső és továbbjutó. Az ezt követő meccsen, ha nyerünk, 2 győzelemmel, második helyen mi is továbbjutunk, megelőzve a két török csapatot.

Ha a délutáni meccset a Hatay nyeri és mi is nyerünk utána, akkor kezdődik a számolgatás, ami ebben az esetben minket igazán nem érint. Hogy miért? Ebben az esetben mindhárom csapat 2-2 győzelemmel zárna, mindenki legyőzött valakit a másik két csapatból, így az egymás elleni eredmények nem tudnak rangsorolni, marad a minitabella. Az Adana elleni meccsek ebben az esetben kiesnek, csak a 3 érintett csapat egymás elleni meccsei számítanak. Mi 17 ponttal kaptunk ki a Szpartaktól és 19-cel vertük a Hatay-t, vagyis mi biztosan +2-vel állnánk egy ilyen tabellán. A Szpartak jelenleg +17-tel áll, míg a Hatay -19-cel. Ahhoz, hogy a Hatay megelőzze valamelyik riválisát, 19 ponttal kell legalább legyőznie a Szpartakot, hiszen akkor az oroszok mérlege már negatív lenne, a Hatay pedig elérné a 0-t. Vagyis ha mi hozzuk az utolsó meccsünket, bármi is történik előtte a Szpartak - Hatay mérkőzésen, az egyik csapatot megelőzzük, csak az egyikük juthat mellettünk tovább. Részünkről ebben az esetben az eredmény csak azt tudja befolyásolni, hogy a csoportban első vagy második helyen végzünk. 16 és 20 pont közötti Hatay győzelemnél ugyanis még csoportelsők is lehetünk, de ahogy azt az elején megfogalmaztuk, nekünk nem kell számolgatni, csak arra kell koncentrálni, hogy meg kell nyerni a mérkőzést.

Ez pedig ezúttal sem lesz egyszerű, még akkor sem, ha az Adana eddig mindkét mérkőzését elvesztette. Egyrészt őket is feltüzeli, hogy legalább egy meccset szeretnének nyerni. Ha a Szpartak nyer a mi meccsünk előtt, akkor ráadásul egy nagy arányú győzelemmel még tovább is juthatnak. Azt pedig nem szabad elfelejteni, hogy ez az Európa Kupa, itt nincsenek gyenge csapatok és a pillanatnyi forma egy ilyen egyhetes tornán egyik napról a másikra változhat. sokat számít, hogy melyik csapat mennyire tudott a pihenőnapon regenerálódni, mennyire tudott felkészülni az utolsó ellenfeléből.

Ha a Szpartak és a Hatay elleni mérkőzések statisztikáit átlagoljuk, akkor az első két fordulóban különbség volt a két csapat közt dobószázalékban. Mi 46%-kal dobtunk, ők 29-cel, viszont intő jel lehet, hogy bár nagyobb különbséggel veszítették el mindkét meccsüket, átlagban még így is több lepattanót szedtek, mint mi. Ez alapján tehát a palánk alatti helyezkedés, a lepattanók begyűjtése lehet a mérkőzés egyik kulcs eleme.

Labdaszerzésekben, gólpasszokban és blokkolt dobásokban is jobb a statisztikánk, vagyis ha ott tudjuk folytatni, ahol szerdán abbahagytuk, ha ugyanolyan fegyelmezetten, céltudatosan tudunk játszani, határozottan és eredményesen védekezni, akkor meg tudjuk szerezni a győzelmet és ezzel a továbbjutást. Ami a lényeg, nyugodtan, higgadtan, a saját játékunkat kell játszani, nem szabad, hogy a tét miatt kapkodni, hibázni kezdjünk.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik, a hivatalos Európa Kupa oldalon szövegesen és statisztikában élőben követhető lesz: http://www.fiba.basketball/eurocupwomen/20-21/game/2910/VBW-CEKK-Cegled-Adana-Basketbol

Kicsit lentebb, itt oldalunkon is, vagy a YouTube-on is élőben nézhető lesz a találkozó: https://youtu.be/5ivWGe3QsWA

 

Read 393 times

Related items

Media