Print this page
kedd, 19 január 2021 08:07

A Szapartak ellen kezdünk az Európa Kupában

Ma, magyar idő szerint 17 órától megkezdjük Európa Kupa szereplésünket. Első ellenfelünk a Szpartak Moszkva Vidnoje csapata lesz, és az előzetes esélylatolgatás alapján ez lehet a legfontosabb mérkőzés számunkra.

Az Európa Kupa hivatalos oldalán a mérkőzés kapcsán megtalálható, hogy a két csapat korábban már találkozott egymással, 2016 novemberében és decemberében. Nekünk az egy kimondottan sikeres évünk volt, első nemzetközi szereplésünk éve, amikor mindkét mérkőzésen legyőztük a moszkvaiakat.

Azóta persze játékoskeretünk teljesen átalakult, de ugyanez igaz riválisunkra is, akik a csoport legalacsonyabb átlagéletkorú csapatával érkeztek Hatayba. Mindössze 22 év az átlag, vagyis játékosaik 4 évvel ezelőtt még leginkább U18-as vagy U16-os játékosként láthatták azt a mérkőzést.

Fiatal csapattal találkozunk tehát, akik hozzánk hasonlóan pillanatnyilag a bajnoki tabella 8. helyén állnak 4 győzelemmel és 7 vereséggel. Bár a két bajnokság különböző, így ebből nem érdemes komoly következtetéseket levonni, talán annyi lehet érdekes, hogy mi 6-tal több mérkőzést játszottunk a szezon során.

Aktuális ellenfelünknél a legtöbbet pályán töltő játékosok közül Ksenia Levchenko és Daria Repnikova átlag 27-28 percet kap mérkőzésenként, Anastasia Komarova és Daria Ignatova pedig 24-25 percet. Levchenko 165 cm magas, 24 éves irányító, aki meccsenként 5,7 gólpasszt ad átlagban és kiemelkedően, 47%-os pontossággal dobja a triplákat. 14,4 pontot átlagol mérkőzésenként ebben a szezonban. A 20 éves, 180 centi magas Ignatova még nála is biztosabban, 53%-kal dobja a hármasokat, meccsenként 9,4 pontos átlaggal. Repnikova szintén 20 éves, ő 174 cm magas, meccsenként 10,5 pontot átlagol, 37%-os mezőnymutatóval, a 22 éves, 182 centis Komarova pedig 8,4 pontos átlaggal rendelkezik a szezonban, ő 39%-os pontossággal dob mezőnyből.

Ha csak ezeket a mutatókat nézzük, már ebből is látható, hogy aktuális ellenfelünk a kinti dobásokban jeleskedik, leginkább erre kell majd figyelnünk, ezt kell valahogy kivédekezni, és közben olyan jól játszani, mint például a legutóbbi mérkőzésünkön a Szekszárd ellen.

Aki követni szeretné a mérkőzés alakulását, nézheti majd az élő YouTube közvetítést itt az oldalunkon kicsit még lentebb a cikk alatt, vagy követheti a szöveges tudósítást is az Európa Kupa hivatalos oldalán: http://www.fiba.basketball/eurocupwomen/20-21/game/1510/Sparta-k-M-R--Vidnoje-VBW-CEKK-Cegled#|tab=play_by_play

 

Read 379 times Last modified on kedd, 19 január 2021 08:51

Related items

Media