Print this page
hétfő, 11 január 2021 11:18

Szoros meccsen végül vereség, majd óvás

A Szekszárd csapatát fogadtuk szombaton Monoron, és bár az első percekben jobban kezdtek a vendégek, felzárkóztunk. Az első negyed végén már csak egyetlen pont volt az előnyük.

A második negyedben felváltva vezettek a csapatok, de a félidei szünetre Révész Luca dudaszós triplájával már mi mehettünk minimális előnnyel.

A harmadik negyedet jól kezdtük, növeltük az előnyünket, ami 4 perccel a játékrész vége előtt már 7 pontos is volt, ám ekkor a szekszárdiak zárkóztak fel és maradt a játékrész végén az minimális egy pontos előnyünk.

Az utolsó 10 percben is felváltva vezettek 1-2 ponttal a csapatok, és a mérkőzés egyre feszültebbé vált. A 35. percben aztán szekszárdi oldalon rosszul cseréltek és egy rövid ideig 4 olyan játékosuk volt fent a pályán, aki nem számít hazai nevelésűnek. A versenykiírás szerint az alapszakaszban ez a létszám maximum 3 fő lehet, gyorsan újabb cserével korrigáltak is a vendégek, akik ekkor 51-52-re vezettek, mi pedig jeleztük a játékvezetőknek és az ellenőrnek, hogy mi történt. Ezt ugyanis a kiírás értelmében szabálytalan csere miatt technikaival kell büntetni, így ezzel ki is egyenlíthettük volna az állást. A játékvezetők videón visszanézték az érintett játékrészt, majd megállapították, hogy a Skoric, Friskovec, McCall, Goree négyes egyszerre volt fent a pályán, ám meglepő módon az ellenőr azt mondta, ez szabályos, mert Goree magyar, magyar játékengedélye van. Hiába mondták el neki többen is, hogy a szabályozás nem az állampolgárságra, válogatottra és egyebekre vonatkozik, hanem arra, hogy hazai nevelésű legyen egy játékos, ami Goree esetében azért eleve kizárt, mert csak az egyetem elvégzése után játszott először hazánkban, az ellenőr hajthatatlan volt, elmaradt a technikai és ment tovább a játék. Vezetőink pedig már ekkor jelezték az ellenőrnek, hogy ha számunkra kedvezőtlen végeredménnyel zárul a mérkőzés, óvást fogunk benyújtani, mert elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a szövetség ellenőre nem ismeri vagy nem tartja be a szabályokat.

Az egyenlítés helyett tehát a Szekszárdhoz került a labda, akik egy sikeres triplával 4 pontos előnyre tettek szert, majd a folytatásban ezt tartva 4 pontos vezetéssel várhatták az utolsó két percet, ahol mindent megpróbáltunk, de már azzal a kényszerrel játszottunk, hogy triplát kell dobni, ami nem sikerült, az ellentámadásokból pedig a vendégek betaláltak és megnyerték a mérkőzést, ami után vezetőségünk ígéretének megfelelően elindította az óvást.

 

VBW CEKK Cegléd - Atomerőmű KSC Szekszárd 57–65 (17–18, 18–16, 14–14, 8–17)

Monor, zárt kapuk mögött. V: Tőzsér, Szilágyi B., Vida J.

CEGLÉD: ORTIZ 13/3, RÉVÉSZ L. 9/6, Sotiriou 5/3, McBryde, BOZÓKI 14. Csere: Moore 8, Ruják N. 1, Szirony 3/3, Gorjanácz 4, Kobolák. Edző: Kostas Keramidas

SZEKSZÁRD: Studer Á. 6, Miklós 2, Skoric 4, GOREE 14, MCCALL 9. Csere: Theodoreán 3/3, Krnjic 8, Szabó F. 6/3, Bálint 5/3, Friskovec 8/6, Holcz. Edző: Djokic Zseljko

Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–6. 6. p.: 9–14. 10. p.: 17–18. 12. p.: 19–18. 15. p.: 23–21. 18. p.: 26–31. 20. p.: 35–34. 23. p.: 41–36. 26. p.: 47–40. 30. p.: 49–48. 33. p.: 49–52. 35. p.: 51–52. 38. p.: 54–58

Kipontozódott: Szabó F. (38. p.)

MESTERMÉRLEG

Kostas Keramidas: – Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal. Jól dolgoztak a héten, és nagyon keményen küzdöttek a mérkőzésen, megmutatták, hogy nagy lehetőségek vannak ebben a csapatban. Hogy pontosan mi történt a szabályok kapcsán, azt a vezetőink tudják.

Djokic Zseljko: – Nagyon kemény mérkőzést játszottunk, amelyre mindkét csapat jól felkészült. A soproni meccsünk után nem volt sok időnk, ami talán a hárompontosoknál látszott, nem jó százalékban dobtuk ezeket, de örülök, mert a védekezésünk működött, először sikerült hatvan pont alatt tartani az ellenfelet.

 

Read 351 times

Related items