Print this page
péntek, 08 január 2021 13:30

Szombaton a Szekszárdot fogadjuk

Kicsit lazult a ritmus januárra és most nem 2-3 nap, hanem majdnem egy hét állt rendelkezésre regenerálódni és felkészülni a következő mérkőzésre. A TFSE-MTK vasárnapi szoros legyőzését követően ugyanis szombaton este 6-tól Monoron, zárt kapuk mögött az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát fogadjuk, és ezzel a mérkőzéssel február közepéig le is tudjuk bajnoki kötelezettségeinket. De ennyire ne szaladjunk előre.

Vasárnap legyőztük a TF-et, egy szoros, izgalmas hajrában, bár az elején jól kezdtünk és nagyobb előnyünk is volt. A lényeg, hogy az év győzelemmel indult és ha a szerzett 93 pontra gondolunk, akkor egyetérthetünk abban, hogy jó lenne azt a támadóformát átmenteni a következő mérkőzésekre is. Ha viszont a kapott 89 pontra nézünk, akkor azt érezzük, még jobb, még szorosabb, keményebb, hatékonyabb védekezésre lenne szükségünk. Mindezek tudatában készült a csapat a szombati meccsre, ahol bár nem mi számítunk esélyesnek, de mindig az a célunk, hogy meglepetést okozzunk, és győztesen hagyjuk el a pályát.

Nem lesz egyszerű mindez, nem véletlenül fogalmaztunk úgy, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, hiszen a nagyon erős kerettel rendelkező Szekszárd látogat majd hozzánk ideiglenes otthonunkba. Decemberben az ottani mérkőzésen bár jól játszottunk, nem tudtunk meglepetést okozni, csak részben tudtunk borsot törni a tolnaiak orra alá. Azóta a hétközi mérkőzésükön már az eddig sérült McCall is visszatért a pályára, így tovább erősödött a palánk alatti szekciójuk. Annyi szólhat most mellettünk, hogy az előző hétvégi forduló után a szekszárdiak szerda este pótolták a korábban elmaradt soproni mérkőzésüket, így valamivel pihentebben várhatjuk a szombat estét. Viszont nyáron tovább erősítették a keretüket, még a padon is válogatott játékosok ülnek náluk, így ebből a hétközi meccs fáradtságából sokat kompenzál a sokkal mélyebb rotáció.

A két csapat hagyományosan izgalmas mérkőzéseket vív, legyen szó akár bajnokiról, akár Magyar Kupa mérkőzésről, így várhatóan szombaton este is nagy csata lesz a parketten, amit egyben mindkét oldalon az Európa Kupa csoportkör főpróbájaként is tekinthetnek a felek, hiszen januárban a bajnokságban már nem, csak a nemzetközi kupában vár mérkőzés a két csapatra, a hónap második felében.

Az eredmény alakulása a szokott felületeken követhető lesz majd, és a MindiGo ezúttal is élőben közvetíti a meccset.

 

Read 286 times

Related items