Print this page
szerda, 09 június 2021 06:10

A szövetség közzétette a versenykiírást

Az MKOSZ közzétette a Nõi NB I. A Csoport következő szezonra vonatkozó versenykiírását. A csapatok és szurkolók számára legfontosabb változást már korábban kommunikálta a szövetség: a bajnokság minden mérkőzésének minden szakaszában minimálisan két hazai nevelésű játékosnak a pályán kell tartózkodnia. Vagyis már nemcsak az alapszakaszban, hanem valamennyi mérkőzésen életben lesz az a szabály, hogy egyszerre maximum 3 nem hazai nevelésű játékos lehet a pályán egy csapatban.

Az egyéb fontos részletek változatlanok maradnak, az alapszakaszban a 12 csapat oda-visszavágó alapon 22 mérkőzést játszik. A rájátszásba az első nyolc kerül majd és a Play-off során a negyeddöntők és az elődöntők az egyik fél második győzelméig tartanak, míg a döntő továbbra is az egyik fél harmadik sikeréig tart. A play-out-ban az alapszakasz 9-12. helyezett csapatai körmérkőzéses rendszerben játszanak, oda-visszavágó alapon. A csapatok az Alapszakaszban elért összes eredményüket viszik tovább a play-out-ba. A bajnokság utolsó helyezett csapata kiesik.

A jegyzőkönyvben maximum négy nem hazai nevelésű játékos szerepelhet és közülük maximum két olyan játékos lehet, aki a FIBA európai hatáskörén kívül eső országból érkezett, vagyis egy csapatban egy mérkőzésen maximum 2 nem európai légiós és összesen maximum 4 légiós szerepelhet, még akkor is, ha esetleg a csapat keretében több légiós áll rendelkezésre. Az Alapszakasz minden mérkőzésén az első félidő teljes időtartamában továbbra is kötelező egy hazai nevelésű 2001. január 1-én vagy utána született játékosnak (U20-as szabály) a pályán tartózkodni.

Idei keretünk kialakítása természetesen már ezeknek a szabályoknak a figyelembevételével zajlik. Terveink szerint hamarosan a még hiányzó nevekkel is kiegészíthetjük a névsort.

Read 394 times

Related items